БК Спартак е горд да Ви представи нашият кондиционен треньор – Кирил Райков (Coach K)

Кирил Райков е бивш професионален баскетболист с 14 годишен опит, играл в отбори като Балкан Ботевград и Черноморец Бургас, а извън България кариерата му стига до Германия и Норвегия.

Завършва своето образование в Национална Спортна Академия „Васил Левски“, степен бакалавар със специалност “Треньор по баскетбол” и следва магистратура „Кондиционна подготовка”. 

Кирил е и сертифициран треньор по кондиционна подготовка и силови тренировки за отборни спортове към Университета на ФК „Барселона“. Също така той е квалифициран фитнес инструктор, треньор по пудовки, българска торба, групови занимания и диетолог.

Сертифициран кондицонен треньор по системата на “Omniathlete performance” за спортисти.

От 2011 година насам ежегодно участва като главен кондиционен треньор в професионалния баскетболен лагер за деца на „Nike“ в САЩ.

От 2018 година е главен кондиционен треньор във футболна академия “Арес” 

2020-2021 година кондиционен треньор на мъжкия БК “Ямбол” , както и на женския БК “Славия”.

Кирил, организира ежегодни благотворителни спортни събития част от неговата инициатива “Треньори с мисия”, помагайки на различни каузи.

В последните 5 години Coach K създава уникаления по рода си за нашата страна бранд – 2sport4life, където той и неговия екип провеждат индивидуални тренировки за деца и родители фокусирани предимно върху кондиционна подготовка, методика и механика на движение, мобилност, координация, ловкост, бързина и експлозивност. Отделяйки специално внимание на храненето,оптимизацията на сънят и възстановяването на всеки един спортист, той ще упражнява контрол върху всички аспекти от физическото развитие на нашите спартанци.