За клуба

 

 

 

 

 

Новосъздаденият баскетболен клуб “Спартак” цели изграждането на детско-юношеска школа за момчета на възраст до 18 години, които да станат част от една иновативна програма за развитие, както на високо спортно майсторство, така и на различни по естество социални инициативи и кампове с различен от спорта фокус. Там нашите спартанци могат да намерят друг терен за изява и развитие на своите умения и познания извън залата.

Ние се стремим:

  • да предоставим възможност на деца да развият лични, физически и интелектуални качества, както и такива за работа в екип чрез баскетбола;

  • да разберат положителните страни на това да се посветиш на една по-голяма цел;

  • нашите програми за тренировки и обучение да отговарят на съвременните тенденции за развитието на личността чрез спорта;

  • да осигурим възможности и подкрепа за развитие, както на спортния потенциал, така и на академичните амбиции на състезателите, като в същото време ги подготвяме за живота, който им предстои;

  • да осигурим максимално добри условия на нашите спортисти;

  • да създадем една разнообразна среда за развитие на млади играчи, в която освен строго баскетболните качества да изградим в нашите състезатели и един набор от социални и чисто практически знания, които могат да използват след активния състезателен период;

  • да ги мотивираме и подкрепяме, за да реализират пълния си потенциал и да растат като добри хора и достойни българи.

Екипът ни е съставен изцяло от професионалисти, експерти в сферата си, които имат опит в работата с млади и талантливи състезатели в различни спортни и социални направления.

Баскетболен клуб “Спартак” залага и разчита изключително много на личния подход и отношение към всеки един състезател и към неговото семейство, така че не се колебайте да се свържете с нас при всеки един възникнал въпрос от Ваша страна. А от нас очаквайте обратна връзка за всичко, което се случва с Вашето дете, на игрището и извън него.

Екип

Боян Тенев

Старши треньор

Професионална кариера:
Lincoln Memorial University (NCAA)
Balkan Botevgrad
Spartak MVR
TUS Bramsche Basketball (Германия)
BK Chernomoretz (Бургас)
Aschersleben Tigers (Германия)
SBA Arezzo (Италия)

Боян Тенев е работил като треньор на подрастващи (U14, U16, U18) в Германия в рамките на четири сезона, където е получил и лиценз „B“ от DBB. В България той е бил треньор на U12 за БК “Черноморец” през сезон 2015 – 2016 година, като през летните сезони, когато не е бил активен като професионален състезател, е взимал участие в различни баскетболни кампове за развитие на млади състезатели, с част от които работи индивидуално и до днес.

Кирил Райков

Кондиционен треньор

Завършва своето образование в Национална Спортна Академия „Васил Левски“, степен бакалавър, специалност “Треньор по баскетбол” и следва магистратура „Кондиционна подготовка”.

Кирил е сертифициран треньор по кондиционна подготовка и силови тренировки за отборни спортове към Университета на ФК „Барселона“. Също така той е квалифициран фитнес инструктор, треньор по пудовки, българска торба, групови занимания и диетолог.
В последните 5 години Coach K създава уникалния по рода си за нашата страна бранд – 2sport4life, където той и неговият екип, провеждат индивидуални тренировки за деца и родители, фокусирани предимно върху кондиционна подготовка, методика и механика на движение, мобилност, координация, ловкост, бързина и експлозивност. Отделяйки специално внимание на храненето, оптимизацията на съня и възстановяването на всеки един спортист, той ще упражнява контрол върху всички аспекти от физическото развитие на нашите спартанци.

Георги Дамянов

Треньор

Георги Дамянов е треньор на малките състезатели от БК „Спартак София“ във възраст U10 и U12. Двадесет и три годишният баскетболист е бил част от националния отбор на България. Спортната си кариера досега е градил в отборите на “Сити Юнивърсити”, “Лукойл Академик” /Академик София/, “Чавдар Троян” и НСА. 

Пролетина Павлова

Кинезитерапевт

Нежното попълнение в нашия екип Пролетина Павлова е кинезитерапевт на отбора. Тя ще се грижи за доброто здраве и кондиция на играчите от всички възрасти.
Пролет е родена в Бургас и е била част от баскетболен клуб “Нефтохимик 2010”. Макар да е завършила средното си образование със специалност “Финанси”, тя намира призванието си в друга сфера. През 2019г. се записва да учи в Медицински университет – София, специалност “Кинезитерапия” и в момента е студент 4-ти курс. Има изкаран специализиран курс за сухи игли (Dry needling, Level 1), курс по кинезиологичен тейпинг – горен квадрант и курс по кинематик тейпинг – долен квадрант.

DSCF9538

DSCF9311

viber_image_2021-07-13_07-50-24-573

AD36B333-59EB-43C4-9106-818F7A6147E4

ACD534FC-B20D-4379-B3ED-F3C0D9CADA84

39EDF3F8-AF51-472A-9068-D1125A095A1C